Er du irriteret over en høj varmeregning? Så udskift dine vinduer

”At fyre for gråspurvene” er et kendt ordsprog og ikke uden grund. Det falder ofte i forbindelse med, at man lader varme gå til spilde fx ved at åbne et vindue. Men med mange ældre vinduer går varmen til spilde, selv når vinduet er lukket. Ældre vinduer isolerer ikke lige så godt som nye energirigtige vinduer. Faktisk mener man, at 30 % af varmetabet i et rum sker gennem vinduerne. Det betyder i den grad noget for varmeregningen, så selvom energirigtige vinduer kan virke som en dyr investering, så er der penge at spare i det lange løb. Er du interesseret i at vide mere, om din varmeregning har forbindelse med dit lokalområde, så kan du finde yderligere information samt meget mere via Vejle nyheder.

Bedre klima – både inde og ude

Ved at vælge energirigtige vinduer er du også med til at skabe et bedre indeklima i hjemmet. Energirigtige vinduer holder bedre på varmen, og man vil ikke i samme grad opleve kuldetræk fra energirigtige vinduer. Ved at skabe et bedre indeklima, undgår man også fugtproblemer, som kan føre til fx svamp og råd i boligen.

Udover at spare på varmeregningen hjælper man også det generelle klima, når man vælger energirigtige vinduer. Ved at bruge mindre energi på at varme huset op, formindsker man også boligens CO2-udslip.

Mange muligheder

Energirigtige vinduer kommer i mange forskellige former, farver og materialer. Det er derfor i den grad muligt at finde vinduer, der passer til boligen. Noget, man bl.a. skal være opmærksom på, er vinduernes energimærke. Vinduers energimærkning svarer til den, man kender fra hvidevarer og lignende, som gør det nemt at vurdere, hvor energirigtige vinduerne er. Derudover er det også vigtigt at tænke på boligens arkitektur, når der er tale om udskiftning af gamle vinduer med nye energirigtige vinduer. Det er vigtigt, at de nye vinduers udtryk stemmer overens med resten af boligen, så vinduerne ikke kommer til at se forkerte eller malplacerede ud. Kontakt det lokale byggemarked eller find inspiration i Vejle nyheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *