Er du irriteret over pladsmangel i din bolig? Så læs med her

Hvis du bor i en lille lejlighed, har du nok fundet ud af, at det er nemt at rode, når pladsen er trang. Og at leve i rod er noget, der kan irritere enhver. For at komme væk fra den irriterende følelse af at have for lidt plads, får du derfor et par råd i denne artikel, som kan give dig mulighed for at få plads til alt det, du ejer.

Flyt rundt på dine møbler

Da du flyttede ind, havde du sandsynligvis en idé om, hvor møblerne skulle stå. Men selvom rummet er indrettet, så møblerne ideelt står på én måde, kan du forsøge at vende dem eller flytte rundt på dem. En gang imellem kan en ny indretning nemlig også få pladsen i et hjem til at synes større, end den rent faktisk er. Derudover kan det være en god idé at investere i nye møbler, som fylder mindre. Eksempelvis kunne du købe et klapbord og stole hertil, som fylder meget mindre end et spisebord.

Køb møbler med flere funktioner

Hvis du ikke har meget plads, er det en god idé at gemme alt det væk, som du ikke bruger så ofte. Det kan eksempelvis være en ekstra dyne, forskellige film og CD’er og gamle billeder. For at få dette væk, kan du eksempelvis investere i en sofa, hvor der under hynderne er opbevaringsplads. Møbler med flere funktioner kan du også bruge i lejlighedens andre rum. Du kan eksempelvis investere i et sengestel med skuffer, så du får plads til sengelinned, tøj og ting, du har brug for, men som ikke behøver at stå fremme. Også spiseborde kan fås med skuffer, som du kan bruge til ting, du har brug for at have tæt på, men som ikke behøver at stå fremme. At købe nye møbler kan være en dyr affære. Derfor kan du låne penge til dette på Monni.dk.

Udnyt højden

Hvis du ikke har mulighed for at købe nye møbler, kan du også vælge at udnytte højden. Hvis du har højt til loftet, kan du eksempelvis vælge at sætte hylder op, så du har plads til kasser og andet, der ikke nødvendigvis skal stå fremme. Derudover kan du vælge at hæve din seng op, så du får mere plads under sengen til at opbevare ting. På den måde bruger du hele pladsen i rummet og ikke kun gulvpladsen.

Gem tingene væk

Hvis du bor på meget lidt plads, kan for mange ting hurtigt få lejligheden til at se rodet ud. Hvis du vil undgå dette, er det en god idé at gemme så mange ting væk som muligt. Til dette kan du eventuelt benytte dig af reoler med låger eller døre, så alle dine ting ikke altid er til skue. Derudover kan du bruge kasser og æsker til at opbevare ting i, som måske matcher resten af din indretning. Jo mere simpel du holder din indretning, jo større vil din lejlighed synes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *