Er du irriteret over tørt hår?

Hvis du går vildt meget op i dit udseende og særligt dit hår, som så mange andre mennesker, så er du måske særligt irriteret over tørt hår, som generer dit velvære en hel del, og som gør at hele tiden har skæl siddende på dit tøj i tide og utide. Det kan godt være meget udfordrende for dit humør, og det går dig på, at du ikke lige kan finde en kur eller et middel som lige får bugt med dit problem. Så er du ikke helt alene. For de fleste lider af enten tørt eller fedtet hår, der er ikke mange midt imellem. Det skyldes at vores krop hele tiden skifter overflade, og cellerne hele tiden fornyer sig, med den konsekvens, at der aldrig er noget som forbliver det samme. Det er på mange måder et sundt tegn, da kroppen også reagerer på udefrakommende påvirkninger, og på den måde tilpasser sig omgivelserne. Det gælder også dit hår og din hårbund. Men her har din livsstil også noget at skulle have sagt. Særligt din kost, det du spiser, er du. Og hvis dit hår ikke får de rigtige stoffer, så vil det reagere.

Vitaminer og mineraler

Du skal sørge for, at du altid får nok vitaminer og mineraler, hvis dit hår skal kunne vokse og holde sig i en god kondition. Er du på dit arbejde udsat for ekstreme påvirkninger som også rammer dit hår, så skal du beskytte det. En fisker som står ude hver dag, vil have meget let til tørt hår, i forhold til en som arbejder indendørs. Din hårpleje eller din hårvask skal også tilpasses sådan, at dit hår får den helt rigtige vask og pleje. På den måde bliver det kompenseret lidt for alle de ydre påvirkninger. Der er altså mange måder, som du kan gøre brug af, hvis du vil gøre noget ved dit tørre hår.

Oftere et problem for mænd

Et eksempel på helt forkert pleje, ser man typisk hos mænd. De interesserer sig mindre for den del, så de vasker hår to gange om dagen, med den forkerte type shampoo. Hvis man lider af tørt hår, skal din shampoo være til tørt hår, og ikke til et langt og fedtet hår. Der er forskel på produkterne på markedet og i supermarkedet, selvom de ser ens ud. Hvis du er i tvivl om din hårtype, kan du bare spørge din frisør, så vil du lettere kunne finde de rigtige løsninger, når du skal vælge dem ned fra hylderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *