Bliver du let irriteret?

Irritation kan skyldes mange ting og oftest er det meget individuelt hvad man lader sig irritere over, men grundlæggende for alle så er det aldrig sjovt at blive irriteret og det fører ligeledes sjældent til noget godt. Der findes rent faktisk et hav af mennesker her i Danmark, som lider af at være konfliktsky, der gør det meget svært for dem at starte eller deltage i en konflikt. Dette gælder selvfølgelig også selvom man bliver irriteret og det kan godt være ret problematisk at håndtere for nogen. For selvom man er konfliktsky kan man bestemt også godt blive irriteret, dog kan folk omkring nemt have svært ved at gennemskue hvornår knofliksky mennesker er irriteret.

Nemt irriteret?

I modsat ende findes der så også mennesker som bliver irriteret over selv de mindste ting, og er ofte rigtig sensitiv. Nogen af disse mennesker føler faktisk indimellem at de lider af en form for sygdom, da det godt kan være ekstreme tilfælde hvor alt og alle irriterer dem. Men hvorfor bliver vi irriteret og bliver man altid irriteret over det samme? Det er klart at det i mange tilfælde er meget situationsbestemt og handler ligeså meget om hvilket humør man er i. Hvis man er stresset, i dårligt humør eller på anden måde nede i gear, så skal der hyppigt ikke særlig meget til. Ens overskud er nærmest ikkeeksisterende i situationer hvor man ikke er ovenpå mentalt, som man sjældent er når man er syg, stresset eller ked af det.

Kan man gøre noget for ikke at blive så let irriteret? Det gavner jo ikke rigtig nogen at man bliver irriteret, så det er bestemt i alles interesse at man som person kan lære at lægge noget at sin irritation til side. Eller i hvert fald begrænse situationerne hvor man bliver irriteret. Noget af det man kan tænke over og gøre for sig selv, når man står i en situation og føler sig irriteret er, at snakke med sig selv inde i hovedet. Noget der er rigtig effektivt og meget konstruktivt er hvis man føler sig irriteret og skal til at udtrykke det er, at gennemgå det i hovedet for. Det kunne være i form af at man siger det man skal til at sige, til sig selv først inde i hovedet. Så har man nemlig muligheden for at evaluere inden det kommer til udtryk for sine omgivelser, og derved skaber endnu mere irritation. Det er ofte en ond spiral man hurtigt kommer ind i, når irritation kommer på banen.

Positiv at være irriteret?

I nogen scenarier kan det faktisk også godt være positivt, men her handler det meget om at være konstruktiv og lære noget af sin irritation. Modning og lærerige erfaringer drages oftest af irritation, og en iver for ikke at blive irriteret over den samme ting igen.

Tolerance

Tolerance er et ord man bestemt ikke kan komme udenom når man snakker om at blive irriteret. For de folk der er meget tolerante bliver knap så tit irriteret. Hvor det selvfølgelig er lige modsat med de mennesker, som er alt andet end tolerant. Tolerance er en egenskab rigtig mange mennesker har svært ved at mestre, og manglen på tolerance er ofte årsagen til mange unødvendige konfrontationer og uenigheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *