Irritation ved myggestik og insektbid

Irritation ved myggestik eller insektbid er meget hyppige blandt danskerne, og der findes mange forskellige årsager. De mest kendte er selvfølgelige stik fra myg eller bier og hvepse som forekommer i den varme sæson. Men en anden landeplage er lusen, som mange børn landet over udsættes for, og som er meget svære at komme til livs. Hvem kender ikke hårkure og evindelige kæmninger med lusekam med mere. Også lopper og myrer er hyppige årsager til mange gener. Heldigvis er det for de fleste ikke andet en mindre gener, men for nogle, er det lidt værre, fordi de reagerer allergisk, og så er det lidt mere problematisk.

Symtomber

De mest kendte symptomer ved stik eller bid er selvfølgelig den umiddelbare smerte. Den fortager dog i de fleste tilfælde ret hurtigt, men hos for eksempel hovedpine hos allergikere, så er det lidt længevarende. Det som de fleste oplever, er at de hæver op omkring stikket eller bidet, det bliver rødmoset og så giver det ofte en frygtelig kløen. Det er nok kløen som piner de fleste, og som fører til at man klør sig, og risikerer at rive hul, så der kommer sår. Det skal undgås, og derfor kan det være smart at bruge kløemidler eller andet, som dæmper symptomet.

 

Irritation

Irritation ved myggestik giver mange søvnløse nætter, og det skal der gøres noget ved. Der findes meget der kan gøres, og flere produkter på markedet som reducerer eller fjerner generne. Nogle er rettet direkte mod en bestemt slags stik eller bid, andre er allround produkter som virker på alle typer. Det handler bare om at gøre det hurtigt, så irritationen forsvinder så hurtigt som muligt. Hvis du får lidt alvorligere gener og symptomer, så skal du søge læge. Kløen kan føre til sår, og så kan føre til blodforgiftning.

 

Forebyggelse

Det er smart altid at sørge for at forebygge for eksempel myggestik, og det handler om påklædning, myggespray eller balsam, myggenet, myggelys og meget andet. I forhold til lus og lopper, så handler det om rengøring og personlig pleje, og særligt vask af sengetøj med mere. Hvis man spiser ude, så lad være med at invitere hvepse eller bier med til festen. Dæk madvarer over eller inviter dem et andet sted hen i haven. Der findes masser af gode råd til hvordan man gør det – for eksempel en cola i kompostbunken. Det kan også være en god ide, altid at have et anti-kløe-middel på lager, så der kan gøres noget med det samme. De fleste har

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *