Irritation ved solskoldning

De fleste kender det, at solen lige har fået taget lidt for hårdt fat, særligt i det tidlige forår, hvor man ikke lige har været opmærksom nok på at solen er kommet, og dens stråler virkelig har magt og kraft. Også midt på sommeren, er der mange som bliver taget på sengen, og selvom de ved det, så er de alligevel blevet solskoldet, og så mærker de konsekvenserne, med de gener det nu fører med sig. Solskoldning kan være livsfarligt, og det er der mange som negligerer, eller glemmer. En let solskoldning er ikke decideret farlig for de fleste, men nogle har en mere sart hud, og så kan det være slemt nok, men almindeligvis så er det typisk varme og kløen som generer de fleste ved en let skoldning, og som vil fortage i løbet af et per dage. Er det noget mere, så kan den brændende følelse godt vare ved i nogle dage, og så kommer kløen først lidt senere. Ved begge skoldninger, som begge giver en meget rød farve af huden, så får det også den konsekvensens at huden begynder af skalle af.

Det betyder skoldning

Er det rigtigt slemt, så vil huden ikke kun blive rød, men det vil også komme synlige små blærer, og det betyder at skoldningen er gået lidt dybere, og dermed også er mere alvorlig. Fra at være en let skoldning, så er symptomerne som ved en forbrænding, og så vil der helt sikkert også være symptomer som ubehag, hovedpine, tørst, kvalme, og choklignende reaktioner, som man skal overvåge. Det kan kræve lægehjælp, men som regel klarer folk det selv. Der skal drikkes masser af væske, og så skal man holde sig i et køligt miljø, og forholde sig i ro. Bliver symptomerne værre, så skal der søges læge.

Skoldinger

Du skal altid beskytte dig mod solens stråler uanset årstid, hvis du altid er ude. Skoldninger er kun en lige-her-og-nu konsekvens, mens den langvarige hudcancer, også er en følge af at du ikke har passet på. Derfor skal du altid have rette påklædning, eventuelt med har eller hue, og solcreme er et must. Hvis du solbader, så må det kun være i korte intervaller.

Er du blevet skoldet, så skal du behandle det med aftersun, køligt miljø, og du skal drikke en masse væske. Hvis du mangler råd om, hvad der er bedst for den ene eller anden slags skoldning eller forbrænding, så kan du søge om råd her på internettet. En kold afskylning er heller ikke af vejen. Det lindrer den varme og brændende følelse, hvis du er blevet forbrændt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *