Irritation ved uren hud (akne)

Mange mennesker lider af uren hud – akne, som jo skyldes en hormonel ubalance i celler og væv. Udover at de fleste er generet af bumser, knopper og rødmoset hud, så får mange også kløe, som bare irriterer helt vildt meget. Det er lidelser som mange næsten ikke kan leve med, og det giver rigtig mange nogle psykiske nedture som de gerne ville være foruden. Det er typisk de helt unge som er meget udsatte, og lige præcis i en periode, hvor udseende betyder så meget, og der gider man ikke, at have den slags problemer. Der findes masser af råd og produkter som kan afprøves, og det handler bare om at gøre noget som virker for en selv.

Kost og motion

De fleste eksperter er enige om, at en sund levevis med sund og varieret kost, og godt med motion, er befordrende for hele kroppen og dens form. Jo sundere du spiser, des færre gener har du. Irritation ved uren hud eller akne er ophobning af affaldsstoffer i kirtlerne, og hvis man kan reducere mængden af affaldsstoffer, så vil man naturligvis have færre gener. Derfor er kosten så vigtig. Du finder masser af gode råd om kost flere steder på internettet, og hvis det kan ændre din situation, så er det en ret nem måde at fjerne nogle af generne på. Du skal forberede dig på, at du nok skal af med nogle af dine dårlige vaner som for eksempel rygning, cola, chips med mere – så det kræver nogle ofre, at forandre til det bedre.

Hudpleje og produkter

Er man ramt af irritation ved uren hud eller akne, så vil man stort set gøre alt for at få det til at forsvinde – så alvorligt er problemet for mange. Det betyder, at man er modtagelig for alle gode råd om det ene og andet, både det prøvede og uprøvede. Spis det ene eller spis det andet, og så prøver man det. Urtete eller grønne smoothies er hotte, men det gælder også diverse hudplejemidler, som kan rense, som kan forebygge eller som direkte hæmmer udbredelsen af akne. Produkterne findes både i håndkøb og som receptpligtige, det betyder, at du lige skal forbi lægen og få en seddel. Uanset hvad, så skal man aldrig give op. Der findes helt sikkert noget som kan hjælpe, så du kan blive fri for en del af generene. Hvis det er så slemt, at du også har slem kløe, så giver det også andre gener, og det må du gøre noget ved.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *