Irriteret hud?

Der findes mange forskellige årsager til irriteret hud, og nogle af dem er sæsonbetingede. Om sommeren kan tør hud være utrolig generende, og om vinteren kan ubalance i hudens fugtighed også føre til store irritationer. Om din hud er tør eller fugtig, sommer eller vinter, så er du nok snart træt af at leve med det, og du gør sikkert alt for at komme det til livs. Huden kan også være særlig sensitiv og det ser man ved både allergi og overfølsomhed over for eksempel kemikalier og fødevarer. Både den tørre og fugtige hud kan give voldsom kløe, og den tørre skæller og danner nogle gange små skorper eller sår – lidt a la psoriasis, og så går det også ud over selvværet med mere. Når du har symptomer eller gener, så skal du prøve dig lidt frem med forskellige metoder.

Overfølsom

Huden skæller eller tørrer ind, bliver rød og irriteret, det klør bare helt vildt, og det giver søvnløse nætter hos mange. Hvis du er overfølsom eller lider af allergi så er du lidt mere udsat, og du kan gøre rigtig mange ting for at forebygge, så du slipper billigere i forhold til dine genere. Irriteret hud kan forbygges i forhold til at undgå det som du er overfølsom overfor, og du skal være særligt opmærksom på tøj, møbler, rengøringsmiddel med mere. Din kost kan også have indflydelse på din huds tilstand, og derfor skal du gøre mere ud af at spise sundt og varieret.

Forebyggelse

Har du gjort alt for at forebygge mod dine lidelser ved irriteret hud, og det stadig plager dig meget, så kan du også begynde at lede efter produkter eller midler mod irriteret hud. Der er masser på markedet, og de virker meget forskelligt. Læs anmeldelser, og se hvad der virker for andre, og gå ikke af vejen for af prøve nye ting. Det som virker på nogen, virker ikke på andre. Det eneste du kan risikere er at få bugt med dine lidelser, så du kan sove lidt bedre uden gener. Hvis du tror at du er overfølsom eller allergisk, så skal lægen lige lave en test eller to, så dette kan udelukkes. Hvis I finder fem til reaktioner, så handler det jo bare om at undgå det som giver dig en reaktion. Din hud har også altid godt af lidt hudpleje, og derfor skal du smøre din krop i ny og næ, uanset om du er mand eller kvinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *