Irriteret hals?

irritation i halsen

Der findes ikke noget værre end at have en irriteret hals, og specielt hvis man ikke lige ved, hvor det kommer fra. Men uanset hvor det kommer fra, så er det sandsynligvis bare noget forbigående eller et symptom på starten af en virus eller influenza. Der skal ikke ret meget til før end at halsen kan blive lidt irriteret, og det kan have mange forskellige årsager. Det kommer som regel fra det ene øjeblik til det andet, når man mindst venter det, og oftest ubelejligt, hvor du for eksempel skal tale meget den dag på jobbet, enten ved et møde eller til et foredrag. Hvis du er musiker eller sanger, så kan det ikke bare være irriterende, men en katastrofe, hvis du skal ud og optræde foran et publikum. Heldigvis findes der mange ting du selv kan gøre, og på den måde komme en irriteret hals til livs.

Allergikere har mange gener

Udover pludseligt opstået dårlig eller irriteret hals, så er der rigtig mange mennesker som har det tæt inde på kroppen ved kroniske lidelser, hvor det er mere hyppigt og et tilbagevendende problem. Det gælder for eksempel allergikere, som lider af støv allergi, pollen allergi og mange flere. De er konstant udfordret af, at deres allergi bryder ud – i nogle perioder oftere end andre, og det er svært at leve med. Der findes dog heldigvis masser af muligheder for at reducere eller fjerne generne, både med råd og tips, og selvfølgelig med en masse midler, der både kan købes i håndkøb og med en recept fra lægen. Nogle af metoderne er gamle kendte råd som varm te, honningmælk med mere, og de lette løsninger, hvor man kan købe diverse halspastiller, med for eksempel eukalyptus eller lakrids, som virker både forfriskende, men også en smule lindrende på halsens irritation.

Andre symptomer

Hvis du mærker andre symptomer end lige en irriteret hals, for eksempel halsbrænd, kvalme, synkebesvær, feber med mere, så kan det godt være, at du er ved at redde dig en halsbetændelse, influenza eller en virus. Her handler det nok om sygdom, og derfor må du en tur forbi din læge, så han lige kan kigge på tingene, og herefter medicinere, så du kan komme ovenpå igen. Selv om lægen ordinerer dig penicillin, så kan du sagtens stadig lindre din irriterede hals med diverse pastiller og varme drikke.

Forebyggelse af irriteret hals

Der er mange danskere som er en smule overmodige når solen for alvor kommer frem i foråret, og så skal tøjet smides til fordel for noget lettere og mere luftigt. Det betyder, at de udsætter sig selv for at få træk og kulde, og det skal man undgå. Smid ikke klunset for hurtigt, og husk at solen varmer, men når den er væk, så kan det være for køligt for blandt andet halsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *