Irriteret knæ?

Lider du af et irriteret knæ, så er der mange forskellige årsager til det, og du kan måske henføre det til en eller anden form for hændelse, som enten er direkte årsag til det, eller som kan være indirekte grund til at du har gener i knæet. For det første skal du prøve at beskrive irritationen for dig selv og eventuelt skrive det ned som du føler, og så kan du prøve dig lidt frem i forhold til, under hvilke forhold genen er størst. Bliver det mere irriteret ved aktivitet, gang, trapper eller løb, eller når du har knæet i forskellige positioner. Det er både aktive og inaktive mennesker som kan opleve gener i knæet, og din alder kan have noget at sige også. De fleste unge mennesker som er i voksealderen, kan i ny og næ, på grund af væksten, føle irritation, og det er ganske naturligt i en periode. Hvis det fortsætter eller bliver værre skal det undersøges. Hos meget aktive personer, som løber meget eller træner meget, kan det sagtens være overbelastning, der giver gener, men hvis det forsvinder, ved at reducere træningen eller at gøre det på en anden måde, så går det nok i sig selv igen.

Symptomer

Et irriteret knæ kan være symptom på mange ting, og du skal finde ud af, hvor nogenlunde genen er slemmest. Er følelsen uden på knæet, inde i knæet – er det dybt eller lige under huden og så videre. På den måde får du også nemmere ved at forklare det til lægen, hvis det på et tidspunkt kræver, at du forbi denne, for at få undersøgt det nærmere. Er det en irritation, en gene, en smerte, noget der stikker, eller kommer smerten først frem under belastning, det er vigtige symptomer som du skal observere, blandt andet også for at finde midler eller metoder, til at få det til at stoppe.

Løsning

Har du selv indtryk af, at det bare er forbigående, så kan du smøre dit knæ med forskellige præparater du kan få i håndkøb, som kan dulme pinen eller irritationen. De findes som cremer lige til at smøre på knæet, og virker smertelindrende i en periode. Hvis det ikke går væk, og du i flere dage har samme oplevelse, eller at det bare blive værre, så skal du helt kart søge læge, for at få undersøgt det nærmere. Er du af ældre dato, så kan slid sagtens være et bud på dine symptomer, og det kan du selv behandle med hvile, cremer, og for eksempel varmepuder med mere. Men også for dig gælder det, at du kan mange ting selv, indtil at det bliver for meget og det ikke bliver bedre. Lad lægen se på det, og måske har noget i ærmet, som kan fjerne din irritation eller smerter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *