Irriteret øje?

Hvis du lider af et irriteret øje, så kan det skyldes mange ting, og behøver ikke ligefrem at være alvorligt. Vores øjne er jo meget udsatte og så er de meget følsomme. Når der så mærkes noget i øjet, så føles det noget slemmere end hvis det var et andet sted på kroppen. Når øjet er generet så har man også en fornemmelse af, at der er noget galt med synet, og så begynder det først for alvor at blive problematisk, da synet jo er en stor og vigtig af de flestes liv. Den hyppigste årsag til gener i øjet er tørhed, som kommer fra støv og tørt indeklima. Men der findes mange andre årsager til irriteret øje, som for eksempel lang tids arbejde foran computeren, hormonelle årsager som overgangsalder og fra graviditet med mere. Det rammer altså rigtig mange mennesker i hverdagen, og selvom det ikke behøver at være alvorligt, så opleves det som alvorligt og meget generende.

Symptomer

Symptomerne på et irriteret øje er mange, men nogle af dem er svien, kløe, flimmer eller synsforstyrrelser, løbende våde øjne, og mange flere. Ens for dem alle er, at de griber ind i hverdagen på en irriterende måde, og alt efter hvor langvarige symptomerne er, så er det mere eller mindre slemt. Hvis det er et tilbagevendende problem, så skal du selvfølgelig søge læge, for at få en specialists syn på tingene. Er det bare forbigående og du enten ved at fugte øjnene eller lignende, så skal du måske finde et middel som du kan dryppe eller fugte øjet med i ny og næ.

Behandling

Der findes mange gode, sjove og virkningsfulde råd til hvordan du kommer et irriteret øje til livs. Du skal undgå at klø i øjet, det kan gøre det værre. Så skal du fjerne årsagen, hvis det handler om støv eller dårligt indeklima. Er det i forbindelse med dit arbejde, kan briller være en løsning. Der findes mange præparater til at dryppe sine øjne, hvis man lider af gener, og det er både i håndkøb og på recept. Midler som er på recept kræver, at du har været forbi en læge. Skal du ud og finde et middel i håndkøb, så kan du starte med at skrive dine symptomer ned, og så gå efter de midler som virker på dem, og så se om det kan fjerne dine gener. Nogle produkter virker hurtigt, mens andre skal have lidt tid, så du måske er nød til at dryppe øjne om morgenen, for at det virker i løbet af dagen. Det kan du selv prøve af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *